Navigacija
Viber X logo

Psihološko savjetovalište za studente UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Počelo je s radom Psihološko savjetovalište za studente Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL).

,,Život u savremenom svijetu sa sobom nosi veliku količinu stresa, stoga je razgovor sa stručnjacima u oblasti savjetovanja, psihologije i psihoterapije dobra prilika da unaprijedimo našu sposobnost da odgovorimo na stres, mentalno zdravlje i zadovoljstvo životom­­ˮ, poručuju sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i naglašavaju da je savjetovalište otvoreno za sve studente naše visokoškolski ustanove.

Savjetovanje će se obavljati u prostorijama Filozofskog fakulteta, a zakazivanje termina i rad sa korisnicima organizovan je na način koji poštuje diskreciju i privatnost klijenata, u skladu sa etičkim kodeksom svih psihoterapijskih pristupa i Evropske asocijacije za psihoterapiju (EAP).

,,Od izuzetne važnosti nam je da se studenti osjećaju sigurno kako bismo uspostavili odnos povjerenja koji je za savjetodavni i psihoterapijski rad neophodan. Tu smo da zajedno gradimo put rasta i razvoja, postajemo jači, izlazimo iz zone komfora i činimo svijet ljepšim mjestomˮ, kazali su na Filozofskom.

Rad ovog savjetovališta podržan je kroz Projekat mentalnog zdravlja u BiH. Naime, riječ je o projektu podržanom od strane Vlade Švajcarske, a koji realizuje Institut za populaciju i razvoj (IPD), u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalnim ministarstvom zdravstva.

Zakazivanje termina

Studenti svoj termin u savjetovalištu mogu zakazati na broj telefona 065/464-555, ili putem elektronske pošte psiholoskosavjetovaliste@ff.unibl.org. Termin je moguće zakazati i putem društvenih mreža, na zvaničnim profilima na Fejsbuku i Instagramu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12629/PSIHOLOSKO.jpg