Navigacija
Viber X logo

Održana konferencija o rodnoj ravnopravnosti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšteUNIGEM

Naučno-stručna konferencija „Rodna ravnopravnost na univerzitetima: teorijske perspektive, institucionalno djelovanje i društveni angažmanˮ održana je 26. i 27. maja 2022. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Tokom ove konferencije, na kojoj je prisustvovao i prorektor za materijale i ljudske resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić, učesnici su prezentovali naučna istraživanja, objavljene radove, projekte iz okvira rada nevladinih organizacija. Osim promovisanja nauke u zajednici i saradnje univerziteta i civilnog društva, cilj događaja bio je i edukacija akademskog, administrativnog osoblja i studenata.

Konferenciju je organizovao Institut za humanističke i društvene nauke Filozofskog fakulteta, uz podršku Savjetodavnog odbora za rodnu ravnopravnost na Univerzitetu u Banjoj Luci. Suorganizator konferencije je Transkulturna psihosocijalna obrazovna (TPO) fondacija iz Sarajeva, a u okviru projekta Uvođenje rodno osviještenih politika u visoko obrazovanje (University and Gender Mainstreaming – UNIGEM). 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12287/odrzana-konferencija-o-rodnoj-ravnopravnosti-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12287/odrzana-konferencija-o-rodnoj-ravnopravnosti-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12287/odrzana-konferencija-o-rodnoj-ravnopravnosti-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12287/odrzana-konferencija-o-rodnoj-ravnopravnosti-4.jpg