Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa članovima Ekspertskog tima za rangiranje visokoškolskih ustanova

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rukovodstvo Univerziteta u Banjoj Luci, predvođeno rektorom prof. dr Radoslavom Gajaninom, sastalo se 15. februara 2022. godine sa članovima Ekspertskog tima za rangiranje visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj prof. dr Darkom Petkovićem i Tadejom Jere Jakulin.

Tokom sastanka održanog u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci naglašeno je da projekat rangiranja visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, po prvi put, daje detaljan uvid u stvarno stanje u visokom obrazovanju, te da je odličan pokazatelj svega onog što je za deset godina urađeno na visokoškolskim ustanovama. Članovi Ekspertskog tima tokom ovog sastanka dali su jasne smjernice kako razvijati i poboljšati međunarodnu saradnju i naučnoistraživački rad na visokoškolskim ustanovama.

Inače, dr Darko Petković je profesor na Univerzitetu u Zenici, a dr Tadeja Jere Jakulin dolazi sa Univerziteta Primorska iz Kopra.

Projekat rangiranja visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj ima za cilj da pruži bolju informisanost o sistemu visokog obrazovanja, poveća naučnu produktivnost u kontekstu međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti. Cilj je i da se visokoškolske ustanove podstiču na stalni razvoj i unapređenje sistema kvaliteta radi boljeg rangiranja na svjetskim listama. 

Sastanku su ispred Univerziteta u Banjoj Luci prisustvovali: prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Strain Posavljak, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta prof. dr Goran Latinović, te generalni sekretar mr Đorđe Markez.  Prisutne su bile i direktorka Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i pomoćnica direktorke za akreditaciju i međunarodnu saradnju doc. dr Biljana Vojvodić i mr Duška Radmanović.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11938/ss.jpg