Navigacija
Viber X logo

Revakcinacija zaposlenih na Univerzitetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Revakcinacija grupe zaposlenih na Univerzitetu u Banjoj Luci, obavljena je 26. jula 2021. godine u prostorijama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. 

Revakcinaciji je prisustvovao i rektor Univerziteta prof. dr Radoslav Gajanin. Rektor je istakao da je proces vakcinacije zaposlenih na Univerzitetu u Banjoj Luci počeo u junu, te da je zainteresovanost, kako akademskog, tako i administrativnog osoblja, oko 60 odsto. 

,,Apelujem na sve zaposlene na Univerzitetu, ali i sve druge građane, da dobro razmisle, budu odgovorni i da prime jednu od vakcina koje su nam ponuđene. Ukoliko budemo imali širok obuhvat vakcinisanih, nastava na Univerzitetu bi mogla da počne 1. oktobra i da se odvija u amfiteatrima“, naveo je rektor Gajanin.

On je istakao da bi bilo dobro da se tokom ljetnjeg perioda, kada nema nastave, obavi i vakcinacija studenata.

Direktor Instituta Branislav Zeljković istakao je da su zaposleni na Univerzitetu u Banjoj Luci pokazali veliku odgovornost i prepoznali značaj zaštite svog zdravlja, ali i nastavnog procesa koji se odvija u tim ustanovama.

,,Pozivamo sve radnike u visokoobrazovanim ustanovama koji se do sada nisu vakcinisali da to obave što prije, kako bi se zaštitili prije početka nove akademske godine. Povoljna epidemiološka situacija u kojoj se trenutno nalazimo, idealna je prilika da se vakcinacija završi“, rekao je Zeljković.

Izvor fotografija: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11346/IMG-6011.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11346/IMG-6009.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11346/IMG-6010.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11346/IMG-6012.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11346/IMG-6013.JPG