Navigacija
Viber X logo

Razgovarano o upisu studenata iz Libije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i savjetnik ministra obrazovanja Libije Džamal S O Isa, 30. jula 2021. godine razgovarali su o mogućnostima studiranja studenta iz Libije na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Pomoćnik ministra obrazovanja Libije, ističe da je ova zemlja prvenstveno zainteresovana za moguće školovanje studenata drugog i trećeg ciklusa studija na studijskim programima koji se izvode na Univerzitetu u Banjoj Luci. Takođe, kako je istakao S O Isa, pored mogućeg upisa studenta na UNIBL i javne visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini, plan je da libijski studenti studiraju u još sedam zemalja.

Na sastanku u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, iskazana je spremnost da studenti iz Libije studiraju na Univerzitetu u Banjoj Luci, te je libijska strana upoznata sa mogućnostima i kapacitetima naše visokoškolske ustanove. Upoznati su i sa uslovima i predanostima studiranja na UNIBL kao vodećoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srpskoj.

Ovom sastanku je prisustvovao i prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj prof. dr Goran Latinović, te pomoćnik savjetnika ministra obrazovanja Libije Ahmed Muhamed Šaraa.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11351/IMG-6217.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11351/IMG-6205.jpg