Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa ministrom Udovičićem: Ministarstvo pomaže nabavku opreme

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo omladine i sporta Srbije će pomoći nabavku dijagnostičke opreme za potrebe Instituta za sport Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL). 

Dogovoreno je to na sastanku delegacije Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci i ministra omladine i sporta Srbije Vanje Udovičića, održanom 12. maja 2021. godine u Beogradu. 

Inače, sagovornici su saglasni da bi  se nabavkom moderne dijagnostičke opreme značajno unaprijedio rad Instituta za sport Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.

Između ostalog, dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta UIBL prof. dr Borko Petrović kaže da ovaj fakultet, može staviti na raspolaganje svoje resurse, a kako bi se trenažni procesi i sportske pripreme reprezentativnih selekcija Republike Srbije svih kategorija i sportova održavali upravo u Banjoj Luci. 

,,Na taj način promovisali bi sport i značaj bavljenja istim, a što bi bilo značajno, kako za Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta i Univerzitet, tako i za grad Banju Luku’’, naveo je dekan Petrović poslije sastanka održanog u prostorijama Ministarstva omladine u sporta.

Na ovom sastanku kojem su prisustvovali i prodekani Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta prof. dr Radenko Dobraš i prof. dr Aleksandar Kukrić, dogovoreno je i uspostavljanje poslovno-tehničke saradnje sa  Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije. 

Takođe, dogovorena je i zajednička saradnja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci na drugim važnim projektima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11123/%D1%81%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA_%D1%81%D0%B0_%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC_%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%BE%D0%BC_%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%9B%D0%B5%D0%BC.jpg