Navigacija
Viber X logo

Održan sastanak sa studentom iz Francuske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Zlatan Kovačević, razgovarao je 6. maja 2021. godine sa Etjenom Estnerom, studentom drugog ciklusa studija na franucskom Fakultetu za međunarodni razvoj u poljoprivredi (ISTOM).

Tokom sastanka u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta UNIBL, dekan Kovačević je ovom studentu koji na našem Univerzitetu boravi na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji i koji će na prostoru Republike Srpske raditi istraživanje iz oblasti pčelarstva i proizvodnje meda, poželio dobrodošlicu i uspješno istraživanje. 

Sastanku su prisustvovali i prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Željko Vaško i prof. dr Vesna Mrdalj.

Istog dana, na Poljoprivrednom fakultetu je i održan sastanak u okviru tvining projekta ,,Podrška Evropske Unije izgradnji kapaciteta i postepenog usklađivanju pravnoj stečevini EU u okviru fitosanitarnog sektora u BiH’’. Domaćin sastanka je bio dekan Kovačević, a prisutni su bili Eduardo Ukijero, koordinator projekta, Goran Perković, direktor Uprave za zaštitu biljaka BiH, te doc. dr Branimir Nježić.

Važno je naglasiti da su međunarodni partneri na ovom projektu ministarstva poljoprivrede i inspektorati Italije i Poljske, a komponente projekta su fitosanitarna kontrola štetnih organizama, legislativa u oblasti sjemena i sadnog materijala, te održivo korišćenje fitofarmaceutskih sredstava.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11097/IMG-2709.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11097/IMG-2708.JPG