Navigacija
Viber X logo

Otvorena godišnja izložba studenata arhitekture

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Saša Čvoro, 24. decembra 2020. godine, otvorio je virtuelnu godišnju izložbu radova sa studijskog programa Arhitektura.

Godišnja izložba „Na mreži“ predstavlja svojevrsni portfolio studenata arhitekture u akademskoj 2019/20. godini, a kroz koji je moguće pratiti rad i razvoj studenata od prve do četvrte godine prvog ciklusa studija, do usavršavanja na drugom ciklusu akademskih studija. 

„Ideja i namjera da se ova arhiva digitalizuje ove godine je nadograđena potpuno virtuelnim pristupom. Ova odluka rezultat je novonastale epidemiološke situacije koja nas je pratila od početka 2020. godine i koja nas je primorala na novu realnost u kojoj su uslovi rada bili otežani i nastavnicima i studentima, a koja je za sada jedina izvjesna. Sa druge strane, otvorila je druge mogućnosti rada sa studentima, kao i pogleda na prostor i naš odnos prema njemu’’, kazao je dekan Čvoro. 

Pitanje digitalizacije prostora svakako je tema otvorena već dvije minule decenije, a godina na izmaku samo je ubrzala neminovan proces tranzicije ka novim procesima promišljanja o prostoru gdje i za koga gradimo, te stvaramo li uopšte materijalno. Tako je nastala virtuelna izložba studentskih radova simboličnog naziva „Na mreži“ i takođe simbolične lokacije koja se odigrava u virtuelnom prostoru nove zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. 

Na mreži ćete moći „prošetati” holom fakulteta koji je namijenjen za okupljanje i održavanje manifestacija u kojem su izloženi plakati 25 predmeta SP Arhitektura, a koji će vas dalje voditi do pojedinačnih studentskih radova.

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet UNIBL ove godine obilježava 24 godine. Do sada su na ovom fakultetu izveli 23 generacije arhitekata.

Katalog izložbe nalazi se ovdje, dok je virtuelnu izložbu moguće pogledati na ovom linku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10737/virtual.png