Navigacija
Viber X logo

Razgovarano o izgradnji spomen hrama u čast poginulim studentima i radnicima Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, i episkop Jefrem, arhijerej Banjalučke eparhije Srpske pravoslavne crkve, razgovarali su 3. februara 2020. godine o izgradnji spomen hrama u čast studentima i radnicima Univerziteta u Banjoj Luci, palim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.  

Budući spomen hram nalaziće se u Univerzitetskom gradu, a episkop Jefrem je, u pratnji protojereja Dragana Maksimovića, starješine Sabornog hrama Hrista Spasitelja, i đakona Radojice Žagrana, obišao zemljište na kojem će se spomen hram graditi. Delegaciju Banjalučke eparhije dočekali su rektor prof. dr Radoslav Gajanin, prorektor prof. dr Goran Latinović, finansijski direktor Duško Lazić i prof. dr Saša Čvoro sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta.

Sastanak je nastavljen u Rektoratu, gdje je dogovoreno da se pristupi konkretnim koracima ka izgradnji spomen hrama, uključujući rješavanje imovinsko-pravnih i urbanističkih pitanja, odnosno prikupljanje odgovarajuće dokumentacije i izrada idejnog rješenja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9733/IMG_2382.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9733/IMG_2343.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9733/IMG_2400.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9733/IMG_2407.jpg