Navigacija
Viber X logo

Obilježeno 50 godina studija geografije u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studijski program geografije Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci 8. novembra 2019. godine svečano je obilježio 50 godina studija geografije u Banjoj Luci, kao i 25 godina od upisa prve generacije studenata geografije na Univerzitetu u Banjoj Luci. 

Zvanice su na događaju organizovanim u amifeteatru fakulteta, pozdravili dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Goran Trbić, predsjednik Geografskog društva Republike Srpske prof. dr Rajko Gnjato,  i rukovodilac Studijskog programa geografije prof. dr Aleksandra Petrašević. Skupu se obratila i prof. dr Jelena Golijanin, šef katedre za geografiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Osim nastavnika i saradnika sa Studijskog programa geografije, svečanosti su  prisustvovali nastavnici i profesori geografije iz osnovnih i srednjih škola banjalučke regije, kao i veliki broj studenata i drugih gostiju.

Izlaganje o značaju i ulozi geografije u obrazovnom sistemu imao je doc. dr Mlađen Trifunović, a o položaju geografije kao nastavnog predmeta u srednjim školama Republike Srpske prezentaciju je imala Slađana Tanasić, inspektor-prosvjetni savjetnik za geografiju  iz  Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.

Nakon izlaganja vođena je diskusija o navedenim temama i predloženi su zaključci o poboljšanju značaja i uloge geografije u obrazovnom procesu u osnovnim i srednjim školama, koji će biti dostavljeni nadležnim institucijama.

Događaj je organizovan u sklopu manifestacija povodom 44 godine uspješnog rada i razvoja Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9486/PMF-BL1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9486/PMFBL2.jpg