Navigacija
Viber X logo

Obilježeno 25 godina rada i razvoja Filozofskog fakulteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečanom akademijom održanom 14. novembra 2019. godine u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske, obilježeno je 25 godina rada i razvoja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. 

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, rekao je da je jedna od najznačajnijih organizacionih jedinica Univerziteta upravo Filozofski fakultet, koji baštini tradiciju prethodne Pedagoške akademije.

,,Uvijek postoji potreba za unapređenjem određenih područja kao što je modernizacija nastave i nastavnog procesa, te obezbjeđivanja kvalitetne studentske prakse, kao i internacionalizacije učešća nastavnika, saradnika i studenata u nacionalnim i međunarodnim projektima, i radićemo na unapređenju ovih procesa''¬, rekao je rektor Gajanin.

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Srđan Dušanić rekao je da je ovaj fakultet počeo sa radom u vrijeme koje se na mnogo načina razlikovalo od sadašnjeg, te da je bio u daleko širem sastavu nego što je sada.

,,Vremenom su se pojedini dijelovi osamostaljivali, te su neki od odsjeka postali fakulteti za sebe, kao što je Prirodno-matematički, Fakultet za fizičko vaspitanje, Filološki, te Fakultet političkih nauka’’¬¬, rekao je Dušanić i dodao da ovaj fakultet trenutno obuhvata šest studijskih programa.

Tokom akademije, govorio je i akademik prof. dr Drago Branković, a uručene su i zahvalnice pojednicima i institucijama.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9495/IMG_1459.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9495/IMG_1474.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9495/IMG_1473.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9495/IMG_1469.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9495/IMG_1458.jpg