Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci (UNIBL) predstavlja dio svojih izdanja na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Izdanja Univerziteta u Banjoj Luci izložena su na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koji je svečano otvoren u ponedjeljak 21. oktobra 2019. Na otvaranju štanda govorili su direktor Predstavništva Mlađen Cicović, mitropolit dabrobosanski Hrizostom (Jević) i ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Natalija Trivić. Ovogodišnje predstavljanje izdanja iz Republike Srpske protiče u znaku obilježavanja pet vijekova Goraždanske štamparije (1519‒2019). 

Na otvaranju izložbenog prostora Predstavništva, ispred UNIBL bio je prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj, koji je potom govorio na predstavljanju knjige „Šta su skrivile?”, o stradanju beba u Kliničko-bolničkom centru u Banjoj Luci 1992 godine. Knjigu je objavio Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, a autor je Nikola Borković, profesor istorije, koji pohađa master studije iz Nacionalne savremene istorije pod mentorstvom prof. dr Gorana Latinovića. 

Međunarodni sajam knjiga, koji se održava od 20. do 27. oktobra, okupio je oko 500 izlagača iz Srbije, Republike Srpske i svijeta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9389/Naslovna__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9389/01__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9389/03__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9389/04__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9389/05__2_.JPG