Navigacija
Viber X logo

Prof. dr Marijana Kapović Solomun na usavršavanju u Drezdenu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dr Marijana Kapović Solomun, vandredni profesor na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, učestvuje na jednomjesesečnom usavršavanju u Drezdenu pod nazivom: ,,Međunarodni kurs o zemljištu i zemljišnim resursima za održivi razvoj“.

Prof. Kapović Solomun na ovom usavršavanju učestvuje kao jedan od 22 odabrana aplikanta iz cijelog svijeta.

Tokom jednomjesečnog usavršavanja elaborisaće se mnoga značajna pitanja o zemljištima i zemljišnim resursima za održivi razvoj. Zemljište i poljoprivredna proizvodnja, kao i šumarstvo predstavljaju okosnicu esencijalnih funkcija održivog razvoja i zato su od vitalnog značaja za život na Zemlji. Kurs se bavi glavnim konceptima upravljanja zemljišnim resursima, te mogućnostima obezbjeđenja njihove održivosti i značajem za obezbjeđivanje dobara i usluga za ljude i ekosisteme. 

U okviru usavršavanja prof. dr Kapović Solomun je pozvana i da održi predavanje za učesnike iz 20 zemalja svijeta, kao i osoblje CIPSEM-a na temu ,,Konvencije i njene implementacije, te inicijativama poput neutralnosti degradacije zemljista i borbe protiv suše’’.

Usavršavanje u Drezdenu traje do 5. novembra tekuće godine, a organizovan je od strane Tehničkog Univerziteta u Drezdenu, u saradnji sa Centrom za međunarodne postdiplomske studije u oblasti upravljanja životnom sredinom.

Više informacija o ovom događaju pročitajte ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9422/01__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9422/IMG-20191010-WA0004.jpg