Navigacija
Viber X logo

Poziv za omladinsku razmjenu ,,Zapadni Balkan upoznaje Japan: Most u budućnost“

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvoren je poziv studentima za prijavu na omladinsku razmjenu „Zapadni Balkan upoznaje Japan: Most u budućnost“.

Riječ je o programu koji se održava od 13. do 21. novembra 2019. godine u organizaciji  Ministarstva spoljnih poslova Japana i Regionalne kancelarije za saradnju.

Prijaviti se mogu studenti prvog i drugog ciklusa studija, starosti od 20 do 25 godina. Kako je navedeno u pozivu, priliku da otputuju u Japan imaće ukupno 15 studenata iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova* i Bosne i Hercegovine.

Program koji se održava drugi put, ima za cilj da produbi razumijevanje učesnika o Japanu i njegovoj politici, poveća znanje i promoviše međusobno razumijevanje putem intelektualne i kulturne razmjene, te da izgradi osnovu za buduće prijateljstvo i saradnju između Japana i Zapadnog Balkana.

Predviđeno je da učesnici programa provedu jednu sedmicu u Japanu razgovarajući o aktuelnim temama, razmjenjujući iskustva sa mladima iz Japana, razvijajući interkulturalne vještine i posjećujući i istražujući japansku kulturu.

Svi troškovi su plaćeni, a prijave su moguće do 15. septembra 2019. godine. Prijavni formular i detaljne informacije o programu možete pronaći na ovom linku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9265/MIRAI-2019-Cover-1024x640-660x330.png