Navigacija
Viber X logo

U nedjelju počinju ''Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci''

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Manifestacija "Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci" čiji je cilj promocija studenata i studentske populacije, počeće 14. aprila 2019. svečanom akademijom u Narodnom pozorištu RS.

Akademija u Narodnom pozorištu Republike Srpske počinje u 19.00 časova.

Prof. dr Strain Posavljak, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Banjoj Luci, istakao je da ''Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci'', predstavljaju najobimniji studentski projekat kulturnog, obrazovnog, sportskog, promotivnog i zabavnog sadržaja.

"Ovaj projekat je autorsko djelo studenata koje oni već treću godinu zaredom uspješno organizuju, uz podršku rektorskog tima i rukovodstava organizacionih jedinica Univerziteta", rekao je prorektor Posavljak i od brojnih događaja u okvru manifestacije koja traje deset dana izdvojio "Dan otvorenih vrata" i "Festival fakulteta", koji će na poseban način doprinijeti promociji studentskog života.

Nemanja Babić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Ludži, izrazio je zadovoljstvo entuzijazmom koji su pokazali studenti tokom organizacije manifestacije.

"U realizaciji manifestacije učestvuje više od 150 studenata, koji će izdvojiti svoje slobodno vrijeme i energiju da bi događaji koje smo organizovali prošli u najboljem redu", rekao je Babić.

On je naveo da se "Festival fakulteta" organizuje prvi put, te izrazio uvjerenje da će privući veliki broj posjetilaca.

"Ovaj dogaj biće održan u centru grada i to je prvi put da sa ovom manifestacijom izlazimo van okvira Kampusa i Malog kampusa jer nam je želja da fakultete promovišemo među sugrađanima svih generacija…", rekao je Babić.

On je dodao da će u toku 10 dana biti organizovano 19 aktivnosti, kao što su sportska takmičenja, konferencije, takičenja u znanju, ali i vannastavne aktivnosti kao što su kino na otvorenom i koncerti.

Predsjednik Babić se zahvalio na nesebičnoj pomoći i podršci svima koji podržavaju ovu manifestaciju, posebno izražavajući zahvalnost rukovodstvu Univerziteta na čelu sa prof. dr Radoslavom Gajaninom, rektorom Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8775/3.jpg