Navigacija
Viber X logo

Prof. Jeger posjetio UNIBL: Stipendije za 50 studenata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. Klemens Jeger, predstavnik Univerziteta primijenjenih nauka za ekonomiju i menadžment FOM (Fachhochschule für Oekonomie & Management) iz Esena u Njemačkoj, 25. oktobra 2018. godine, na Ekonomskog fakulteta UNIBL, sastao se sa kandidatima za stipendije ''Fairnetzen".

Klemens Jeger, kaže da su studentima predstavljene stipendije za ovu kalendarsku godinu, ističući da je računajući ove stipendije i one iz ranijeg perioda do sada ukupno dodijeljeno 325 stipendija. 

"Svih ovih godina shvatili smo da u Banjaluci postoje vrijedni studenti koji teže novim saznanjima i koji se raduju budućim projektima i nama je veliko zadovoljstvo da ih podržimo u njihovim naporima", rekao je prof. Jeger koji je inače i počasni doktor nauka Univerziteta u Banjoj Luci. 

Studentima se obratila i prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetasku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci.

Angelina Dulić, student treće godine Medicinskog fakulteta, kaže da će joj stipendia dobro doći za nabavku knjiga i stetoskopa. 

Ona je dodala da se ovim pokazuje da se svaki rad i učenje isplati.

Univerzitet primijenjenih nauka iz Esena (Njemačka), zajedno sa fondacijom ''Fairnetzen'', za ovu školsku godinu daje 50 stipendija, a na ovogodišnji konkurs za stipendije stiglo je 95 prijava.

Riječ je o jednokratnim stipendijama, čiji je iznos 200 evra, a namijenjena je studentima I i II ciklusa svih fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

SASTANAK SA REKTOROM

Prof. Jeger, se istog dana sastao i sa prof. dr Radoslavom Gajaninom, rektorom Univerziteta u Banjoj Luci. 

Na sastanku u prostorijama Rektorata, razgovarano je o dosadašnjoj i budućoj saradnji sa Univerzitetom iz Esena.

Rektor Gajanin se zahvalio profesoru Jegeru na stipendijama.

Sastanku je prisustvovala i prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetasku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8145/IMG_1012.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8145/IMG_0995.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8145/IMG_0998.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8145/IMG_20181025_125333.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8145/IMG_1004.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8145/IMG_1006.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8145/IMG_1000.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8145/IMG_1001.jpg