Navigacija
Viber X logo

Predstavnici Konfucijevog instituta na konferenciji u Sofiji

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci učestvovali su na zajedničkoj konferenciji Konfucijevih instituta u Srednjoj i Istočnoj Evropi za 2018. godinu održanoj 23. oktobra 2018. godine u Sofiji, Bugarskoj.

Na konferenciji u Sofiji razgovaralo se o ocjenjivanju i unapređenju kvaliteta podučavanja kineskog jezika Konfucijevih instituta, karakteristikama i strateškoj orijentaciji svakog od ovih instituta, kao i njihovoj ulozi u inicijativi „Pojas i put“, razvojnoj strategiji kineske vlade koja podrazumijeva razvoj infrastrukture i kapitalna ulaganja u zemljama Evrope kao i regionalno povezivanje. 

Kineska direktorka Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci Cai Jing predstavila je na ovom skupu rad i dostignuća Konfucijevog instituta u Banjoj Luci u promovisanju inicijative „Pojas i put“, te je naglasila podršku koju Univerzitet u Banjoj Luci pruža Institutu u njenom djelovanju kao spona između institucija dvaju zemalja uz pomoć koje uspostavljaju bolju saradnju.

Regionalne zajedničke konferencije Konfucijevih instituta organizuju se jednom godišnje u cilju da se omogući Konfucijevim institutima u Srednjoj i Istočnoj Evropi da se sastanu i podijele svoja viđenja i razmijene svoja iskustva koja se odnose na rad Konfucijevih instituta i njegovog unapređenja i proširenja.

Globalna mreža Konfucijevih instituta obuhvata preko 500 instituta u više od 140 zemalja u svijetu, čiji je cilj promovisanje kineskog jezika i kulture u zajednicama u kojima djeluju. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8151/KInstitut.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8151/KInstitut-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8151/KInstitut-2.jpg