Navigacija
Viber X logo

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Univerzitetom za političke nauke i pravo Istočne Kine

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Memorandum o razumjevanju između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta za političke nauke i pravo Istočne Kine iz Šangaja, potpisali su 17. septembra 2018. godine, rektori dva univerziteta prof. dr Radoslav Gajanin i prof. dr Ye Qing.

Memorandum je potpisan u cilju jačanja međunarodne akadamske razmjene i intenziviranja istraživanja dva univerziteta.

Kako je navedeno, saradnja će se odvijati kroz aktivnosti kao što su: razmjena  akademskog osoblja i studenata, zajedničke istraživačke aktivnosti, organizacija naučnih skupova i slično.

 Prije samog potpisivanja Memoranduma, održan je sastanak na kojem je razgovarano o saradnji, a gdje su prof. dr Željko Mirjanić i prof. dr Zdravko Zlokapa, dekani Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, ponudili konkretne oblike saradnje.

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerzteta u Banjoj Luci, iskazao je zadovoljstvo posjetom delegacije iz NR Kine, te iskazao očekivanje za dobrom saradnjom dva univerziteta na svim poljima.

Goste je upoznao sa načinom funkcionisanja UNIBL i bogatom istorijom našeg univerziteta.

Sastanku i potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno-istraživačkki rad i razvoj UNIBL, prof. dr Željko Mirjanić, dekan Pravnog fakulteta, prof. dr Zdravko Zlokapa, dekan Fakulteta političkih nauka, doc. dr Aleksandar Vranješ, prodekan za naučno – istraživački rad Fakulteta političkih nauka, prof. dr Duško Trninić, prodekan za nastavu Fakulteta političkih nauka i prof. dr Igor Miliknović, prodkan za naučno-istraživački rad Pravnog fakulteta.

Sa  Univerziteta za političke nauke i pravo Istočne Kine tu su bili i: prof. dr Xia Fei, prorektor za međunarodnu razmjenu, dr Li Feng, profesor sociologije, kao i profesori prava dr He Ping, dr Wang Jian, dr Wang Xiaohua.

Delegacija Univerziteta za političke nauke i pravo Istočne Kine, po prvi put boravi u Banjoj Luci i Bosni i Hercegovini. Riječ je o univerzitetu koji u svoja dva kampusa danas ima oko 21. 000 studenata, koji studiraju na 15 fakulteta. Studenti na ovom univerzitetu mogu studirati pravo, sociologiju, političke nauke, menadžmement i knjižvenost.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8024/IMG_20180917_123117.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8024/IMG_20180917_123304.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8024/IMG_0854.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8024/IMG_0857.jpg