Navigacija
Viber X logo

Studentski parlament na Prvom sajmu omladinskog rada i organizovanja

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studentski parlament Univerziteta  Banjoj Luci predstavio je svoje aktivnosti  i projekte na Prvom  sajmu omladinskog rada i organizovanja Banja Luka (SOROBaL1“), održanom 29. januara 2016. godine u banjalučkom Domu omladine.

Posjetioci koji su obišli štand Parlamenta imali su priliku da saznaju na koji način je ovo tijelo organizovano, koje komisije i timovi ga čine, čime se svaki od njih bavi i sl. Takođe, predstavljene  su najvažniji  projekti poput  Naučno-stručnog  skupa „Studenti u susret nauci“ kojeg je Parlament do sada uspješno organizovao osam puta, te lista „StudentBL“ .

Podršku Studentskom parlamentu, odnosno njihovoj promociji na Sajmu pružilo je i rukovodstvo Univerziteta u Banjoj Luci: rektor  prof. dr Stanko Stanić, prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Valerija Šaula i prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Simo Jokanović. Rektor i prorektori su nakon obilaska štanda Parlamenta  čestitali  studentskim predstavnicima našeg univerziteta  na  načinu  na koji promovišu ne samo rad Parlamenta , nego i Univerziteta u Banjoj Luci u cjelini.

Prvi sajam omladinskog rada i organizovanja organizovali su Savjet omladinskih organizacija Banja Luka i Omladinski savjet Republike Srpske, uz Podršku Grada Banja Luka, s ciljem da promovišu omladinski rad i organizovanje, da učine vidljivijim u javnosti rad omladinskih organizacija, te da  doprinesu njihovom umrežavanje i uspostavljanju međusobne saradnje.

Posjetioci sajma  imali su, ovaj put,  priliku da se upoznaju sa radom preko 20 vodećih omladinskih organizacija, organizacija za mlade, studentskih organizacija i republičkih omladinskih organizacija sa sjedištem u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4957/29-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4957/29-02.jpg