Navigacija
Viber X logo

Unapređenje metodologije učenja u oblasti medicinskih i zdravstvenih nauka

Opšte

Cilj projekta pod nazivom ,,Razvoj i implementacija modula zasnovanih na metakognitivnim problemima u kursevima kombinovanog učenja u medicinskim nauka – ProBLeMSˮ je unapređenje metodologije učenja u oblasti medicinskih i zdravstvenih nauka, a što bi trebalo da se postigne kroz dva specifična cilja.

Prvi specifični cilj projekta je osposobiti studente da koriste konceptualna, proceduralna i metakognitivna znanja kako bi se riješili stvarni problemi primjenom novog modela učenja. Drugi cilj je razvijanje kapaciteta visokoškolskih ustanova za dalje unapređenje kombinovanog učenja kroz saradnju sa univerzitetima EU i međusobnu saradnju.

Inače, riječ je o projektu finansiranom sredstvima Evropske komisije u okviru Erazmus+ programa, a kojim koordinira Univerzitet u Istočnom Sarajevu, a pored Univerziteta u Banjoj Luci, Medicinski univerzitet u Inzbruku, Univerzitet u Crnoj Gori, Univerzitet u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, Udruženje za biomedicinsku informatiku i statistiku Republike Srpske i Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Tako je prvi sastanak u okviru projekta održan 3. i 4. aprila 2023. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa sjedištem u Foči. Na ovom sastanku predstavljeni su svi projektni partneri, dodijeljene obaveze i odgovornosti za određene projektne aktivnosti, a imenovano je članstvo u ključnim radnim grupama projekta, kao i upravljačka tijela projekta.  Bila je ovo prilika i da se detaljno predstave radni paketi sa aktivnostima i obavezama, administrativne procedure, plan menadžmenta rizika i plan komuniciranja i osiguranja kvaliteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13277/unapredjenje-metodologije-ucenja-u-oblasti-medicinskih-i-zdravstvenih-nauka-1.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/13277/unapredjenje-metodologije-ucenja-u-oblasti-medicinskih-i-zdravstvenih-nauka-2.jpg