Navigacija
Viber X logo

Rektor Gajanin razgovarao sa prof. Maulideom

Opšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin sastao se 10. aprila 2023. godine sa profesorom organske hemije na Univerzitetu u Beču dr Nunom Maulideom.

Tokom sastanka u kabinetu rektora bilo je riječi o modelima saradnje, te o mogućem angažmanu prof. Maulidea na trećem ciklusu studija na Studijskom programu hemija Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta. Riječ je o studijskom programu koji bi od nove akademske godine trebalo da upiše prvu generaciju studenata na treći ciklus studija, odnosno doktorske studije. Pored toga, na ovom sastanku, kojem je prisustvovala i prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Milica Balaban, razgovarano je i o razmjeni nastavnog osoblja i studenata, te o zajedničkom učešću u naučnim projektima. Posebno je naglašena potreba za zajedničkim aktivnostima u oblasti naučne komunikacije i radu na popularizaciji fundamentalnih, prirodnih nauka, te za formiranjem šireg, regionalnog konzorcijuma u ovoj oblasti.

Inače, prof. Maluide, od 6. do 12. aprila 2023. godine, drži gostujuća predavanja na Studijskom programu hemija na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Profesor Maulide rukovodilac je Instituta za organsku hemiju Univerziteta u Beču, rukovodilac istraživačke grupe (Maulide Group) na projektu „Istraživačka platforma za novu generaciju makrocikličnih jedinjenja s ciljem boljeg razumijevanja specifičnih proteinskih interakcijaˮ (Research Platform Next Generation Macrocycles to Address Challenging Protein Interfaces) i jedan od  glavnih istraživača u Istraživačkom centru za molekularnu medicinu (CeMM), Austrija. Član je Senata Univerziteta u Beču i dobitnik mnogih prestižnih nagrada i grantova, kao što su tri nivoa grantova Evropskog istraživačkog savjeta: ERC Consolidator, ERC Proof of Concept i ERC Starting. Profesor Maulide redovni je član Austrijske akademije nauka.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13233/IMG_1911.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13233/IMG_1913.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13233/IMG_1672.JPG