Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 90. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) na svojoj 90. sjednici, 23. februara 2023. godine, donio je odluke o razrješenju dosadašnjih i imenovanju novih predstavnika studenata u Upravnom odboru i Senatu.

Na sjednici održanoj u Rektoratu Univerziteta imenovan je i novi član Komiteta za etička pitanja Univerziteta u Banjoj Luci, te su razmotrena i jednoglasno usvojena Pravila o izmjenama i dopunama pravila studiranja na trećem ciklusu studija. Najviše akademsko tijelo usvojilo je i Pravilnik o izgledu, sadržini i upotrebi znaka, univerzitetskih obilježja, zastave, himne i pečata Univerziteta, kao i Pravilnik o priznavanju stranih obrazovnih kvalifikacija za potrebe nastavka školovanja na UNIBL i postupku ranije stečenih akademskih zvanja na Univerzitetu u Banjoj Luci. Razmotrena je i usvojena Politika kvaliteta, te Pravilnik o vrednovanju studentskog volontiranja. Bila je ovo prilika i da se jednoglasno usvoji Pravilnik o organizaciji i radu Odbora za obezbjeđenje i unapređenje kvaliteta, te Pravilnik o organizaciji i radu Komiteta za obezbjeđenje i unapređenje kvaliteta. Razmotren je i podržan Izvještaj o realizaciji Programa rada članica Univerziteta za 2022. godinu, ali i Program rada članica Univerziteta za 2023. godinu.

Tokom 90. sjednice usvojen je i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za rodnu ravnopravnost na UNIBL od januara do decembra prošle godine.

Senat je donio i Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, te odluke o izborima u nastavnička i saradnička zvanja na: Akademiji umjetnosti, Ekonomskom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Tehnološkom fakultetu i Fakultetu političkih nauka.

Donesene su i odluke o usvajanju izvještaja komisije o ocjeni podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorske disertacije kandidatima Prirodno-matematičkog fakulteta i Filozofskog fakulteta. Takođe, donesene su i odluke o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenim doktorskim disertacijama i imenovanju komisija za ocjenu i javnu odbranu kandidata sa Poljoprivrednog fakulteta i Fakulteta političkih nauka.

Senat je dao i saglasnost da se zaključi Ugovor o naučno-nastavnoj i poslovnoj saradnji između Akademije umjetnosti i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, kao i Okvirni sporazum o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Radio-televizije Gradiška.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13116/UNIBL.jpg