Navigacija
Viber X logo

Tehnološki fakultet: Preminuo prof. dr Miloš Šolaja

Opšte

Dr Miloš Šolaja, penzionisani profesor Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, preminuo je 14. januara 2021. godine u 74. godini

Profesor Šolaja je rođen 30. marta 1947. godine u Glamoču. Završio je Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu, a postdiplomske studije iz područja biologije pohađao je na Sveučilištu u Zagrebu, gdje je odbranio i doktorsku disertaciju.

Radni vijek je proveo na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, gdje od zaposlenja 1973. godine biran u sva saradnička i nastavnička zvanja.

Autor je većeg broja naučnih radova i knjiga i učesnik niza naučnih projekata, a bio je mentor mnogim studentima u izradi diplomskih i magistarskih radova i doktorskih teza.

Obavljao je niz važnih funkcija: bio je član Savjeta Univerziteta u Banjoj Luci i član Komisije matičara za osnivanje studija biologije na Univerzitetu u Banjoj Luci. Takođe profesor Šolaja je bio prodekan i dekana Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Komemoracija povodom smrti profesora Šolaje biće održana 18. januara 2021. godine u 13.00 časova na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10776/Milos-Solaja-1-2048x1410.jpg