Navigacija
Viber X logo

Godišnja izložba na Akademiji umjetnosti: Predstavljeni studentski radovi

Opšte

Tradicionalna godišnja izložba radova studenata Akademije umjetnosti otvorena je na 14. oktobra 2020. godine.

Devetnaesta godišnja izložba je dobar način da Akademija umjetnosti pokaže talenat i kreativnost nove generacije mladih umjetnika, kojima će uručene nagrade biti motivacija za dalji rad i napredak. Na izložbi su predstavljeni radovi više od 140 studenata sa studijskog programa Likovnih umjetnosti, odnosno smjerova: Slikarstvo, Grafika, Intermedijalna umjetnost, Grafički dizajn i Fotografija.

„Akademija umjetnosti kraju svake akademske godine u mjesecu junu predstavlja radove studenata. Nažalost ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da realizujemo izložbu u predviđenom periodu pa smo je organizovali na početku nove akademske godine. U svakom slučaju srećni što smo uspjeli realizovati izložbu na ovakav način, da zapravo predstavimo radove studenata javnosti i banjalučkoj publici, da pokažemo da smo u ovim kritičnim okolnostima uspjeli da radimo na svim studijskim programima’’, kazala je dekan Akademije umjetnosti dr Sanda Dodik.

 „Ovim dokazujemo da potpuno utičemo na kulturni život Grada Banja Luke i šire, tj. cijele regije, što jeste cilj Akademije umjetnosti, da ne bude samo institucija koja školuje studente već i buduće umjetnike koji uveliko mijenjaju svoje okruženje i svoj kulturni prostor’’,  izjavila je kooridnator izložbe doc. mr Borjana Mrđa.

Nagrade su studentima dodijeli Muzej savremene umjetnosti, KC Banski dvor, Galerija „Sreten Stojanović“ iz Prijedora, Muzej Kozara iz Prijedora, Galerija UDAS, Kulturni obrazovni centar Laktaši, Art klub Prostor, Zavičajni muzej Gradiška.

Izložba je otvorena do 31 novembra 2020. godine na Akademiji umjetnosti i Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10506/predstavljeni-studentski-radovi-01.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10506/predstavljeni-studentski-radovi-02.JPG