Navigacija
Viber X logo

Predstavnici UNIBL na promociji ruskih univerziteta

Opšte

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), prisustvovali su promociji ruskih univerziteta, održanoj 10. oktobra 2019. godine u prostorijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Događaju koji je organizovao Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Institut za pitanja edukativne politike ,,Eureka”, a uz podršku Ambasade Ruske Federacije u BiH, UNIBL su predstavljali viši stručni saradnik za izdavačku djelatnost mr Dušan Vrućinić, asistent na Filozofskom fakultetu UNIBL Želimir Dragić, ma i predstavnik studenata Vladan Gačić.

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci sa gostima iz Rusije su razmotrili i mogućnost  dalje saradnje i posjete delegacija ruskih univerziteta  UNIBL u narednom periodu, a sve uz koordinaciju Ambasade Rusije u BiH. Bilo je riječi i o saradnji u narednom periodu, koja bi se odnosila na zajedničke aktivnosti na polju nauke i obrazovanja.

Inače, gosti iz Rusije 10. oktobra su predstavili Moskovski državni tehnički univerzitet Bauman, Nacionalni istraživački univerzitet – Viša škola ekonomije, Sanktpeterburški državni univerzitet, Moskovski državni –psihološko pedagoški univerzitet. Prezentaciju na fakultetima u Istočnom Sarajevu i Palama imali su i Moskovski politehnički univerzitet, Nacionalni istraživački tehnološki univerzitet MISIS, Državni pedagoški univerzitet „Lav Tolstoj“, Moskovski državni univerzitet prehrambene industrije, Finansijski univerzitet Vlade Ruske Federacije i Ruska muzička akademija „Gnjesin“.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9366/promocija-ruskih-univerziteta-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9366/promocija-ruskih-univerziteta-01.jpg