Navigacija
Viber X logo

Poziv za članstvo u „Global Young Academy“

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Organizacija „Global Young Academy“ je objavila konkurs za članstvo u njihovoj organizaciji za mlade naučnike koji su doktorirali u posljednjih 10 godina

Riječ je pozivu koji je otvoren za naučnike iz oblasti prirodnih, društvenih i humanističkih nauka. 

Poziv za članstvo možete pronaći na internet stranici https://globalyoungacademy.net/call-for-new-members. Konkurs je otvoren do 15. septembra 2019. godine.

„Global Young Academy“ je međunarodna organizacija mladih istraživača sa članovima sa šest kontinenata. Članovi se biraju na pet godina, a od svakog člana se očekuje da učestvuje na godišnjem generalnom sastanku. Sljedeći sastanak će se održati u periodu od 8. do 12. juna 2020. godine u Indiji, a članovi trebaju aktivno doprinijeti u jednom ili u više programa organizacije, što, između ostalog, uključuje učešće u razvijanju politike, promociji nacionalnih akademija mladih ili promociji nauke i obrazovanja na međunarodnom nivou. 

Glavni cilj organizacije je povezivanje vrhunskih mladih naučnika iz svih dijelova svijeta radi podsticanja konstruktivnih dijaloga i obezbjeđivanja održive budućnosti za globalnu zajednicu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9246/GYA_Logo_20150318_oneColor-01.jpg