Navigacija
Viber X logo

Poziv za privaju na Ljetnju umjetničku školu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Univerzitet umetnosti u Beogradu poziva studente da se prijave na Otvoreni poziv za učešće na Ljetnoj umjetničkoj školi ArtQuake, koja se od 07-14. jula 2019. godine održava u Kotoru u Crnoj Gori. 

Ovogodišnja Letnja umjetnička škola ArtQuake inspirisana je dragocijenim kulturnim naslijeđem grada Kotora, u kome su se vijekovima susretale i prožimale kulture Istoka i Zapada, oblikujući ga kao mjesto izuzetne ljepote, autohtonog i neponovljivog kulturnog i umjetničkog naslijeđa. 

Grad Kotor i njegovo područje su 1979. godine proglašeni za prirodno i kulturno-istorijsko dobro i uvršteni na Listu svjetske prirodne i kulturne baštine UNESKO. Iste 1979, Kotor je stradao u snažnom zemljotresu. Iako su vremenom oštećenja sanirana i spomenicima kulture vraćen pređašnji izgled, razaranje izazvano zemljotresom ostalo je utkano u kolektivno sjećanje grada.

Poput umjetničke ekspedicije, Ljetnja škola će u ovom jedinstvenom rezervatu prirodnog i umjetničkog blaga pronalaziti i mapirati nove kreativne podsticaje.

Koristeći savremeni umjetnički jezik, studenti će, kroz individualni i interdisciplinarni rad, moći da ispolje i svoj lični umjetnički senzibilitet i pretoče ga u savremeni koncept. Nasuprot razornim i rušilačkim silama zemljotresa, ovaj projekat nastoji da podstakne i afirmiše umetničke i stvaralačke potrese. 

ArtQuake je, dakle, fenomen koji se događa unutar samog umjetničkog bića, potres unutrašnjih organa kao reakcija na spoljašnji nadražaj, tektonsko podrhtavanje tijela u trenutku kad se nađe pred prizorom nesvakidašnje lepote.


Studenti čiji se rad i studije odnose na vizuelne umetnosti, dizajn, fotografiju, pozorište, džez muziku, arhitekturu, kulturnu baštinu i srodne oblasti, mogu se prijaviti do 12. maja 2019. godine.

Prijava se vrši putem adrese elektronske pošte lus@arts.bg.ac.rs.


Dokumenta: 

–popunjen prijavni formular, koji sadrži motivaciono pismo i biografiju studenta,

–dodatni materijal: za radionice vizuelnih umjetnosti i fotografije portfolio (5 do 7 odabranih radova u PDF formatu); za radionicu džez muzike 1 audio snimak; za dramsku radionicu umetničku biografiju u slobodnoj formi.

Više informacija o prijavi nalazi se ovdje, a za sve dodatne infromacije možete pisati na adresu elektronske pošte:
lus@arts.bg.ac.rs.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8876/IMG_6706-1-450x300.jpeg