Navigacija
Viber X logo

PMF predstavljen maturantima

Opšte

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, 21. marta 2019. godine predstavljen je učenicima završnih razreda Ugostiteljsko-trgovinske-turističke škole Banja Luka.

Na predstavljanju koje je održano u prostirjama škole, oko 50 učenika imalo je priliku da iz čuje korisne informacije o studiranju na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Studije matematike i informatike je predstavio Šef Studijskog programa Matematika i informatika prof. dr Dragan Matić.

Profesor Matić je informisao učenike o prednostima studiranja informatike, naglasivši velike mogućnosti koje se stručnjacima iz informatike pružaju u industrijskom sektoru.

Šef Studijskog programa Geografija, prof. dr Aleksandra Petrašević i prof. dr Draško Marinković, Šef Katedre za društvenu geografiju i demografiju, su predstavili studijski programe Geografija i Prostorno planiranje, navodeći uslove upisa i detaljnije informacije o samom procesu studiranja na ovim studijskim programima.

Kako je navedeno tokom promocije, prednost studiranja geografije se najprije ogleda u izučavanju modernih oblasti geografskih nauka, ali i raznovrsnim aktivnostima studenata, koje uključuju terensku nastavu, laboratorijska i druga istraživanja. Učenici su imali priliku da pogledaju i kratak promotivni film o studijama geografije.

Viši asistent Milica Lukač, master bioloških nauka, je predstavila mogućnosti studiranja na Studijskim programima biologija i ekologija, napomenuvši da je značajan dio nastave zasnovan na obilascima prirodnih staništa biljaka i životinja, što studentima pruža mogućnost da se na najbolji način upoznaju sa živim svijetom koji nas okružuje.

Viši asistent Sanja Šehovac, master hemijskih nauka, predstavila je Studijski program Hemija, pozvavši sve zainteresovane učenike da posjete Prirodno-matematički fakultet i prisustvuju vježbama iz hemijske grupe predmeta. Mogućnosti studiranja na Studijskom programu Tehničko vaspitanje i informatika, predstavio je laborant Zoran Kovačević, ističući da je ovaj studijski program namijenjen onim studentima koji po završetku fakulteta imaju ambiciju da budu nastavnici informatike ili tehničkog vaspitanja.

(UNIBL/UGOSTITELJSKO-TRGOVINSKO-TURISTIČKA ŠKOLA)

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8654/PMF.jpg