Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 69. sjednice Senata

Sjednice Senata

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 69. sjednici održanoj 1. jula 2021. godine razmotrio je i utvrdio Prijedlog Statuta Univerziteta u Banjoj Luci.

Tokom sjednice održane u amfiteatru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, razmotren je i usvojen Prijedlog odluke o usvajanju akademskog kalendara za 2021/2022. godinu, a razmatran je i usvojen Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o usvajanju akademskog kalendara za tekuću akademsku godinu. Takođe, razmotren je i Prijedlog odluka o odgovornim nastavnicima i saradnicima u akademskoj 2021/22. godini na Univerzitetu u Banjoj Luci, a podržan je i Prijedlog izmjena o dopuna o odgovornim nastavnicima i saradnicima u akademskoj 2020/21. godini.

Senat je razmotrio i Prijedlog odluke o matičnosti članica Univerziteta u Banjoj Luci za naučne/umjetničke oblasti, polja i uže naučne/umjetničke oblasti i razvrstavanje predmeta po užim naučnim/umjetničkim oblastima i katedrama.

Podršku je dobio i Prijedlog odluke Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta o usvajanju Elaborata o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnovanja Zavoda za farmaciju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Tokom 69. sjednice donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, a donesene su i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Akademiji umjetnosti, Ekonomskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Rudarskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Fakultetu bezbjednosnih nauka, Fakultetu političkih nauka, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, Filološkom fakultetu i Filozofskom fakultetu.

Donesene su i odluke o imenovanjima komisija za ocjene podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata na Ekonomskom fakultetu. Senat je donio i odluke o usvajanju izvještaja komisija o ocjenama podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija na: Ekonomskom fakultetu, Medicinskom fakultetu i Poljoprivrednom fakultetu. Takođe, donesene su i odluke o imenovanju komisija za ocjenu urađenih doktorskih disertacija kandidata na Ekonomskom fakultetu i Filološkom fakultetu. U radu 69. sjednice donesene su i odluke o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenim doktorskim disertacijama i imenovanju komisija za javnu odbranu kandidata na: Ekonomskom fakultetu, Medicinskom fakultetu i Filozofskom fakultetu.

Senat je razmotrio i podržao prijedlog Sporazuma o akademskoj saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Fukuoka univerziteta iz Japana, te Memorandum o studentskoj razmjeni sa istoimenim univerzitetom.  Podržan je i Ugovor o zajedničkom studiju između Univerziteta u Banjoj Luci i Državne obrazovne ustanove visokog obrazovanja Moskovske oblasti Moskovskog državnog oblasnog univerziteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11275/large_unibl_logo_novi.png