Navigacija

SR1-48 - Praksa socijalnog rada 2

Specifikacija predmeta
Tip studija Akademske studije prvog ciklusa
Studijski program Socijalni rad
Naziv Praksa socijalnog rada 2
Akronim Status predmeta Semestar Fond časova Broj ESPB
SR1-48 obavezan 6 2P + 4V 7.0
Nastavnici
Nastavnik (predavač)
    Nastavnik/saradnik (vežbe)
    Uslovljnost drugim predmetima Oblik uslovljenosti
    Upisan šesti semestar i položeni ispiti iz prve i druge godine studija
    Ciljevi izučavanja predmeta
    Upoznavanje sa praktičnim radom u konkretnoj organizaciji i izvještavanje o radu. Razvoj vještina samoorganizovanja.
    Ishodi učenja (stečena znanja)
    Studenti treba da se upoznaju sa organizacijom ustanove/organizacije, sa strukturom korisnika i zaposlenicima i njihovim djelokrugom rada. Studenti kroz obavezu vođenja evidencije i svojim zapažanjima o aktivnostima tokom obavljanja Prakse socijalnog rada 2 će moći pokazati i sposobnost za prikupljanje informacija iz drugih izvora, a u cilju što detaljnijeg opisivanja lokalne zajednice u kojoj djeluje organizacija u kojoj je volontirao/la. Studenti će pokazati sposobnost analize iskustva i konteksta u kojem djeluje organizacija u kojoj su volontirali, te izrade Izvještaja definisanog programom.
    Sadržaj predmeta
    Praksa socijalnog rada 2 sadrži 90 (devedeset) sati praktičnog rada koji će se realizovati kroz volontiranje u samostalno izabranoj organizaciji od strane studenata, čija djelatnost je u sferi socijalnog rada i socijalne zaštite. Studenti će biti obavezni da dostave potvrdu o volontiranju u trajanju od 65 sati. Predviđeni sati volontiranja treba da se odrade od početka studiranja (prve godine studija) do kraja ljetnjeg semestra (šestog) na trećoj godini studija kada se i realizuje ovaj predmet. Preostalih 25 sati studenti će kolegama, nastavnicima i saradnicima predstavljati aktivnosti koje su obavljali tokom volontiranja, reflektirati i izrađivati zadatke u skladu sa predviđenim ishodima učenja.
    Metode izvođenja nastave
    Nastava u okviru predmeta Praksa socijalnog rada 2 odvija se kroz pripremnu nastavu i vježbe na prvom (1) semestru studija, volonterski rad u trajanju od 65 sati i završne susrete u šestom (6) semestru.
    Oblici provere znanja i ocenjivanje