Navigation

проф. др Драженко Будимир
ванредни професор

Пољопривредни факултет
Катедре
  • Пољопривредни факултет - Катедра за сточарство
Ужа научна/умјетничка областЗвањеДатум избора у звање
Мљекарствованредни професорNovember 01, 2024
доцентOctober 31, 2019

Предмети

Пољопривредни факултет

Академске студије првог циклуса

Библиографија

Радови у часописима

    Nutritive value of albumin cheese made from whey after the production of Trappist cheese

    DOI3044-1757
    ЧасописHrvatska mljekarska udruga
    Година2024
    АуториДраженко Будимир
    Волумен1
    Број1
    Страна од1
    Страна до95
    Веб адресаhttps://hmu.hr/wp-content/uploads/2024/11/Mljekarski-simpozij_proceedings-zbornik-radova_2024.pdf

    Yield and calo of the “Marija Zvijezda

    DOI10.7251/AGREN2204229B
    ЧасописАГРОЗНАЊЕ
    Година2022
    АуториДраженко Будимир
    Волумен23
    Број4
    Страна од229
    Страна до236
    Веб адресаhttps://cms.bitlab.host/api/data/83/documents/2510/5%20Budimir.pdf

    Assessment of different diagnostic methods for the indentification of subclinical endometritis in dairy cows whit pathological puerperium and their realibility to conceive

    DOI10.2478/acve-2021-0038
    ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
    Година2021
    АуториBojana Bajagić, Janko Mrkun, Danijela Kirovaki, Đorđe Savić, Драженко Будимир, Jelena Maletić, and Milan Maletić
    Волумен4
    Број71
    Страна од462
    Страна до474
    Веб адресаhttps://sciendo.com/article/10.2478/acve-2021-0038

    The calculation of phenotypic and genetic parameters for milk urea concentration in Holstein breeds”,

    ЧасописFarba 2021 Ekaterinburg Rusia
    Година2021
    АуториДраженко Будимир, Перо Мијић, and Весна Гантер
    ВолуменФАРБА 2021
    Број2021
    Страна од1
    Страна до8
    Веб адресаhttps://doi.org/10.1051/e3sconf/202125408001

Радови са скупова

    Gatački kajmak iz mišine - tradicionalni mliječni proizvod regije Gacko/”Gatački kajmak” - a traditional dairy product of the Gacko region.

    Научни скуп45. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka /International Dairy Experts Symposium
    ПубликацијаBook of Abstracts
    Година2024
    АуториDragana Milović, Ljilja Popović, Драженко Будимир, Стоја Јотановић, and Ђорђе Савић
    Страна од104
    Веб адресаhttps://hmu.hr/wp-content/uploads/2024/11/Mljekarski-simpozij_zbornik-sazetaka-book-of-abstracts_2024a.pdf

    Nutritive value of albumin cheese made from whey after the production of trappist cheese

    Научни скуп59. hrvatski i 19. međunarodni simpozij agronoma
    Година2024
    АуториДраженко Будимир
    Страна од232
    Страна до232
    Веб адресаhttps://sa.agr.hr/publication/28/59.+hrvatski+i+19.+me%C4%91unarodni+simpozij+agronoma+eZbornik+sa%C5%BEetaka.Full+text

    Nutritional value of way after the production of Trappist cheese

    Научни скуп58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture
    ПубликацијаBook of Procceding
    Година2023
    АуториДраженко Будимир
    Страна од285
    Страна до290
    Веб адресаhttp://sa.agr.hr

    Nutritional value of whey

    Научни скуп44th International Dairy Experts Symposium
    ПубликацијаBook of Abstracts
    Година2022
    АуториДраженко Будимир
    Страна од61
    Страна до61
    Веб адресаhttps://hmu.hr/wp-content/uploads/2023/12/367995151053625431906757511_zbornik-sazetaka-44-simpozija-mljekarskih-strucnjaka_za-web2.pdf

    Ponašanje krava na mliječnoj farmi – primjer mliječne farme ZZ Livač

    Научни скуп57th Croatian & 17th International Symposium on Agriculture,
    ПубликацијаBook of Procceding
    Година2022
    АуториДраженко Будимир
    Страна од422
    Страна до426
    Веб адресаhttps://sa.agr.hr/publication/24/57.+hrvatski+i+17.+me%C4%91unarodni+simpozij+agronoma+eZbornik+sa%C5%BEetaka.Full+text

    Nutritional value of trappist cheese

    Научни скупXII International Agriculture Scientific Symposium „Agrosym 2021",
    ПубликацијаBook of Proceedings
    Година2021
    АуториДраженко Будимир
    Страна од1047
    Страна до1052
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba

    Утјецај сезоне тељења и регије на садржај уреје у млијеку крава холстеин пасмине“,

    Научни скуп56th Croatian & 16th International Symposium on Agriculture
    ПубликацијаProcceding page
    Година2021
    АуториДраженко Будимир, Vesna Ganter, and Pero Mijic
    Страна од563
    Страна до567
    Веб адресаhttps://repozitorij.fazos.hr/islandora/object/pfos:3678

Остали радови

    https://agro.unibl.org/zimska-skola-za-proizvodjace-mlijeka-doboj/#more-12854

    Година2024
    АуториДраженко Будимир

    13th international symposium on agricultural scienes, certificate for valuable contribution as reviewer

    Година2024
    АуториДраженко Будимир

    https://agro.unibl.org/obuka-poljoprivrednika/#more-13067

    Година2024
    АуториДраженко Будимир

    РАР"-Ваша карта кроз свијет предузентништва - Универзитет у Бањој Луци, Пољопривредни факултет потврда бр 10/1.241/23 од 19.09.2023.

    Година2023
    АуториДраженко Будимир

    Произвоња и заштита Гатачког кајмака у 2023. години. - Удружење произвођача гатачког кајмака

    Година2023
    АуториДраженко Будимир

    Члан тима за израду Стратегију развоја Града Лакташи за период 2024-2030 .година, број 08-91-26/22 од 29.06.2023. године

    Година2023
    АуториДраженко Будимир

    Progetto colitiviamo il futuro - потврда бр 003/2023 од 01.2.2023.

    Година2022
    АуториДраженко Будимир

    Члан Савјета за привреду и запошљавање општине Лакташи, број

    Година2021
    АуториДраженко Будимир

Књиге

    Proizvodnja mlijeka

    ИздавачУниверзитет у Бањој Луци, Пољопривредни факултет Бања Лука
    ISBN978-99976-86-19-0
    Година2024
    АуториДраженко Будимир
    Тип књигеосновни уџбеник
    Број страна133