Navigacija
Viber X logo

Predstavnici UNIBL na sastanku i radionicama u sklopu BEAMING projekta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) učestvovali  su 26. i 27. februara 2024. godine na sastanku i radionicama organizovanim u sklopu projekta Alijansa izvrsnosti u oblasti bioekonomije za stimulisanje inovativne i inkluzivne zelene tranzicije (BEAMING).

Ovom događaju održanom u Budimpešti ispred UNIBL prisustvovali su redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci dr Željko Vaško, vanredni profesor Šumarskog fakulteta dr Dragan Čomić i dr Anđela Pepić, koja rukovodi Centrom za razvoj i podršku istraživanju Univerziteta.

Ovo je bila prilika da se detaljnije definišu radni zadaci u okviru projekta, a sa fokusom na istraživanja u oblasti bioekonomije, te na primjenu principa otvorene nauke, inkluzivnosti i valorizacije znanja. Takođe, razmijenjene su ideje i iskustva u navedenim oblastima.

Inače, cilj ovog četvorogodišnjeg projekta finansiranog kroz program Horizont Evropa, a u kojem je UNIBL jedan od partnera konzorcijuma, jeste da odgovori na potrebu jačanja konkurentne sposobnosti i vidljivosti visokoškolskih institucija u Evropi, sa posebnim fokusom na zemlje istočne Evrope i Zapadnog Balkana. U tu svrhu, BEAMING projekat podstiče kulturu saradnje kroz ostvarivanje različitih ciljeva: jačanje vještina i kapaciteta istraživača u početnim fazama karijere u istraživanju bioekonomije, podržavanje institucionalnih reformi, promociju interdisciplinarne saradnje, unapređenje transfera tehnologija i podsticanje inkluzivne institucionalne kulture.

Više informacija o projektu dostupno je na sljedećim linkovima:

Internetska stranica: https://beamingproject.eu/

Linkdin: https://www.linkedin.com/company/beaming-project/?viewAsMember=true

Mreža X: https://twitter.com/BEAMING_Project

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14066/beaming_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14066/beaming_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14066/beaming_3.jpg