Навигација
ViberX logo

Представници УНИБЛ на састанку и радионицама у склопу BEAMING пројекта

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представници Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) учествовали  су 26. и 27. фебруара 2024. године на састанку и радионицама организованим у склопу пројекта Алијанса изврсности у области биоекономије за стимулисање иновативне и инклузивне зелене транзиције (BEAMING).

Овом догађају одржаном у Будимпешти испред УНИБЛ присуствовали су редовни професор Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци др Жељко Вашко, ванредни професор Шумарског факултета др Драган Чомић и др Анђела Пепић, која руководи Центром за развој и подршку истраживању Универзитета.

Ово је била прилика да се детаљније дефинишу радни задаци у оквиру пројекта, а са фокусом на истраживања у области биоекономије, те на примјену принципа отворене науке, инклузивности и валоризације знања. Такође, размијењене су идеје и искуства у наведеним областима.

Иначе, циљ овог четворогодишњег пројекта финансираног кроз програм Хоризонт Европа, а у којем је УНИБЛ један од партнера конзорцијума, јесте да одговори на потребу јачања конкурентне способности и видљивости високошколских институција у Европи, са посебним фокусом на земље источне Европе и Западног Балкана. У ту сврху, BEAMING пројекат подстиче културу сарадње кроз остваривање различитих циљева: јачање вјештина и капацитета истраживача у почетним фазама каријере у истраживању биоекономије, подржавање институционалних реформи, промоцију интердисциплинарне сарадње, унапређење трансфера технологија и подстицање инклузивне институционалне културе.

Више информација о пројекту доступно је на сљедећим линковима:

Интернетска страница: https://beamingproject.eu/

Линкдин: https://www.linkedin.com/company/beaming-project/?viewAsMember=true

Мрежа X: https://twitter.com/BEAMING_Project

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14066/beaming_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14066/beaming_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14066/beaming_3.jpg