Navigacija
Viber X logo

Štada ekspo u Univerzitetskom gradu

Opšte

Jedinstvena Štada ekspo multimedijalna platforma posvećena održivom razvoju predstavljena je 5. decembra 2023. godine u Univerzitetskom gradu.

Riječ je multimedijalnoj izložbi ,,Štada grupe''  čiji je dio i ,,Hemofarm'' u BiH, a koja, kroz interaktivnu i održivu prizmu, prikazuje proizvodne procese u farmaceutskoj industriji, te na edukativan i inovativan način kombinuje nauku, tehnologiju, a prije svega ljude koji stoje iza čitavog procesa. Važno je naglasiti da se ova modularna izložbena platforma sastoji od četiri specijalno prilagođena korišćena kontejnera koji su opremljeni najmodernijim tehnologijama, od virtuelnih naočara, displeja osjetljivih na dodir do hologramskog prikaza ljudskog tijela. 

„Univerzitet  u Banjoj Luci ide u korak sa savremenim trendovima i otvoreni smo za nove ideje i projekte za naše sadašnje, ali i buduće studente. U prilog tome govori i Štada ekspo, mjesto gdje je prikazan i lični doprinos svakog od nas društvu i životnoj sredini“, rekao je između ostalog prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Aleksandar Ostojić.

S druge strane, direktor ,,Hemofarma’’ u BiH Saša Urošević kaže da je ova kompanija farmaceutski lider, ali ujedno i jedan od lidera održivog razvoja.

,,Štedimo resurse, konstantno unapređujemo procese, ali prije svega brinemo o zdravlju ljudi i lokalnim zajednicama. Sve to prikazano je kroz ovaj jedinstveni projekat na mjestu gdje je budućnost, a to je Univerzitet u Banjoj Luci. Nadamo se da ćemo motivisati svakog pojedinca da zajedno koračamo prema održivoj budućnosti, a postoji li bolje mjesto za to od mjesta znanja“, kazao je Urošević.

Izložbu Štada ekspo, događaj koji je svoj put počeo u Vršcu, nastavio kroz Rumuniju i Crnu Goru, sada svi zainteresovani mogu posjetiti do 10. decembra 2023. godine u Univerzitetskom gradu Univerziteta u Banjoj Luci, na lokaciji sportskih terena.

Foto: Dejan Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-03.jpg