Навигација
ViberX logo

Штада експо у Универзитетском граду

Опште

Јединствена Штада eкспо мултимедијална платформа посвећена одрживом развоју представљена је 5. децембра 2023. године у Универзитетском граду.

Ријеч је мултимедијалној изложби ,,Штада групе''  чији је дио и ,,Хемофарм'' у БиХ, а која, кроз интерактивну и одрживу призму, приказује производне процесе у фармацеутској индустрији, те на едукативан и иновативан начин комбинује науку, технологију, а прије свега људе који стоје иза читавог процеса. Важно је нагласити да се ова модуларна изложбена платформа састоји од четири специјално прилагођена коришћена контејнера који су опремљени најмодернијим технологијама, од виртуелних наочара, дисплеја осјетљивих на додир до холограмског приказа људског тијела. 

„Универзитет  у Бањој Луци иде у корак са савременим трендовима и отворени смо за нове идеје и пројекте за наше садашње, али и будуће студенте. У прилог томе говори и Штада експо, мјесто гдје је приказан и лични допринос сваког од нас друштву и животној средини“, рекао је између осталог проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци проф. др Александар Остојић.

С друге стране, директор ,,Хемофарма’’ у БиХ Саша Урошевић каже да је ова компанија фармацеутски лидер, али уједно и један од лидера одрживог развоја.

,,Штедимо ресурсе, константно унапређујемо процесе, али прије свега бринемо о здрављу људи и локалним заједницама. Све то приказано је кроз овај јединствени пројекат на мјесту гдје је будућност, а то је Универзитет у Бањој Луци. Надамо се да ћемо мотивисати сваког појединца да заједно корачамо према одрживој будућности, а постоји ли боље мјесто за то од мјеста знања“, казао је Урошевић.

Изложбу Штада експо, догађај који је свој пут почео у Вршцу, наставио кроз Румунију и Црну Гору, сада сви заинтересовани могу посјетити до 10. децембра 2023. године у Универзитетском граду Универзитета у Бањој Луци, на локацији спортских терена.

Фото: Дејан Десница

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13839/stada-ekspo-u-univerzitetskom-gradu-03.jpg