Navigacija
Viber X logo

Povelja UNIBL uručena predsjedniku Privredne komore

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin uručio je 1. decembra 2023. godine Povelju Univerziteta predsjedniku Privredne komore Republike Srpske Peri Ćoriću.

Povelja je predsjedniku Privredne komore dodijeljena povodom 48 godina uspješnog rada i razvoja Univerziteta u Banjoj Luci i to za zasluge i izuzetan doprinos razvoju naše visokoškolske ustanove.

Svojim ličnim angažmanom i zalaganjem, Ćorić je kao predsjednik Komore i kao član Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci uticao na  unapređenje saradnje između privrednih subjekata i naučnoistraživačkih institucija u Republici Srpskoj, a naročito saradnje Univerziteta u Banjoj Luci i Privredne komore Republike Srpske. U tom segmentu, Ćorić je dao naročit doprinos realizaciji Strategije razvoja Univerziteta u Banjoj Luci za period 2017—2025. godine, a posebno za Strateški cilj 4, fokusiran na to da Univerzitet razvija preduzetničku kulturu i bude pouzdan partner privredi.

Kroz saradnju Privredne komore i Univerziteta u okviru Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, nastavnici i saradnici Univerziteta su bili u mogućnosti da pružaju aktivnu podršku, baziranu na naučnom znanju, privrednim subjektima iz Republike Srpske u njihovom povezivanju sa evropskim partnerima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13826/coric-povelja-1.jpg