Навигација
ViberX logo

Повеља УНИБЛ уручена предсједнику Привредне коморе

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин уручио је 1. децембра 2023. године Повељу Универзитета предсједнику Привредне коморе Републике Српске Пери Ћорићу.

Повеља је предсједнику Привредне коморе додијељена поводом 48 година успјешног рада и развоја Универзитета у Бањој Луци и то за заслуге и изузетан допринос развоју наше високошколске установе.

Својим личним ангажманом и залагањем, Ћорић је као предсједник Коморе и као члан Управног одбора Универзитета у Бањој Луци утицао на  унапређење сарадње између привредних субјеката и научноистраживачких институција у Републици Српској, а нарочито сарадње Универзитета у Бањој Луци и Привредне коморе Републике Српске. У том сегменту, Ћорић је дао нарочит допринос реализацији Стратегије развоја Универзитета у Бањој Луци за период 2017—2025. године, а посебно за Стратешки циљ 4, фокусиран на то да Универзитет развија предузетничку културу и буде поуздан партнер привреди.

Кроз сарадњу Привредне коморе и Универзитета у оквиру Европске мреже предузетништва Републике Српске, наставници и сарадници Универзитета су били у могућности да пружају активну подршку, базирану на научном знању, привредним субјектима из Републике Српске у њиховом повезивању са европским партнерима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13826/coric-povelja-1.jpg