Navigacija
Viber X logo

Poslovno-tehnička saradnja sa ,,InfoPartomˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i predsjednica Upravnog odbora Udruženja omladine sa invaliditetom „InfoPartˮ Banja Luka Vera Zih potpisali su 6. marta 2024. godine Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Ovim Sporazumom određuju se uslovi i načini saradnje u cilju obezbjeđivanja pristupačnijeg okruženja za osobe sa invaliditetom u oblasti obrazovanja i studentskog standarda, nauke, zdravstvene i socijalne zaštite, ostvarivanja prava na rad i pristup tržištu rada, te promovisanja sportsko-rekreativnih aktivnosti i aktivnosti u oblasti kulture.

Kako se navodi u tekstu Sporazuma, u narednih pet godina poslovno-tehnička saradnja će se odvijati na polju naučno-istraživačkog rada. Radiće se i na unapređenju uslova za studiranje, što podrazumijeva prostornu i digitalnu pristupačnost, pristupačnost literature, poboljšanje mobilnosti i studentskog standarda i unapređenje funkcionisanja servisa i usluga podrške za osobe sa invaliditetom.

Univerzitet i ,,InfoPartˮ će takođe zajedno učestvovati u inicijativama za izmjene propisa i zastupanje po pitanjima koja se tiču poboljšanja društvenog i socijalnog položaja studenata i mladih osoba sa invaliditetom, posebno onih lica kojima treba pomoć prilikom pristupa tržištu rada.

Potpisivanju sporazuma u Rektoratu Univerziteta prisustvovale su prorektorka za nastavu, studentska pitanja i kvalitet prof. dr Milica Balaban i rukovodilac Centra za podršku studentima sa invaliditetom Bojana Trbić, te student Dejan Grgić.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14091/infopart_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14091/infopart_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14091/infopart_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14091/infopart_3.jpg