Navigacija
Viber X logo

Uručena priznanja Rektorske konferencije / zbora

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na prvoj sjednici Rektorske konferencije / zbora Bosne i Hercegovine održanoj 26. februara 2024. godine, u Rektoratu Univerziteta u Tuzli, uručene su plakete pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem doprinijeli razvoju visokog obrazovanja.

Tako je priznanje Zlatni grb, koje je dodijeljeno po prvi put, uručeno rektoru Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifatu Škrijelju.

Na prijedlog rektora Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslava Gajanina, plaketa je uručena akademiku dr Rajku Tomašu, inače nastavniku Ekonomskog fakulteta našeg univerziteta, za izuzetan doprinos razvoju univerziteta kroz istaknuti rad na naučnom, nastavnom i stručnom polju, te širenje ugleda visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini i u svijetu.

Takođe, na ovoj sjednici, kojom je predsjedavala rektorka Univerziteta u Tuzli prof. dr Nermina Hadžigrahić, uručena je i plaketa nastavniku Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr Milanu Tomiću, prorektoru za biomedicinu Sveučilišta u Mostaru prof. dr Milenku Bevandi, redovnoj profesorki Pravnog fakulteta Univerziteta ,,Džemal Bijedićˮ prof. dr Mirjani Nadaždin Defterdarević. Među dobitnicima plakete su i redovni profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dr Izet Bijelonja, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću prof. dr Hajrudin Hodžić i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici prof. dr Muharem Adilović.

Na dnevnom redu prve sjednice bili su i finansijski izvještaj i izvještaj o radu Rektorske konferencije / zbora za prošlu godinu, te druge teme koje se tiču rada ove konferencije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14061/rektorska_konferencija_10.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14061/rektorska_konferencija_30.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14061/rektorska_konferencija_20.jpg