Navigacija
Viber X logo

Podrška kampanji „Poštuj propise, poštuj sugrađaninaˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci podržao je kampanju „Poštuj propise, poštuj sugrađaninaˮ usmjerenu na povećanje nivoa bezbjednosti lica sa invaliditetom u saobraćaju na teritoriji Banje Luke, te na smanjenje broja nepropisnih parkiranja.

Cilj kampanje, u čiju realizaciju su se aktivno uključili studenti sa invaliditetom, kao i Centar za podršku studentima sa invaliditetom, jeste i da se vozačima javnog prevoza te donosiocima odluka skrene pažnja na potrebe za djelovanjem na povećanju pristupačnosti saobraćajne infrastrukture i vozila javnog prevoza licima sa invaliditetom.

Iz Udruženja omladine sa invaliditetom InfoPart, koje i sprovodi kampanju uz podršku Grada Banja Luka, naglasili su da je kampanja usmjerena i na edukaciju osoba sa invaliditetom za samostalnost u kretanju, odnosno obuku osoba oštećenog vida za kretanje uz pomoć bijelog štapa i upotrebu modernih softverskih rješenja za pametne telefone.

Važno je napomenuti da su osobe sa invaliditetom najranjivija grupacija u saobraćaju, te da se jedino poštovanjem propisa u saobraćaju omogućava njihovo sigurno učešće i mobilnost.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14071/kampanja_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14071/kampanja_2.jpg