Navigacija
Viber X logo

Nikola Šobot reizabran za predsjednika SP UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Student Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Nikola Šobot reizabran je za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci (SP UNIBL).

Na konstitutivnoj sjednici 16. saziva Studentskog parlamenta, održanoj 15. decembra 2023. godine u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, za potpredsjednike su izabrani studenti Poljoprivrednog fakulteta Đorđe Komlnić i Filozofskog Maja Sanković.

Kako je odlučeno, funkcija sekretara povjerena je Anji Lolić sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, a izabrani su i članovi Senata iz reda studenata i predstavnik iz reda studenata u Upravnom odboru UNIBL.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin rekao je da su studenti pokazali demokratski kapacitet u uspješnom sprovođenju izbora, te poželio uspjeh novom rukovodstvu Studentskog parlamenta u realizaciji novih projektnih aktivnosti u predstojećoj godini.

Šobot je rekao da će njegov rad u narednom periodu biti otvoren, transparentan i zasnivaće se na saradnji sa svim članovima Studentskog parlamenta s ciljem unapređenja studentskog standarda.

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske doc. dr Željko Budimir istakao je da je bitno da rukovodstvo studentskih organizacija pokazuje spremnost za zajedničku saradnju sa organima Univerziteta u Banjoj Luci na korist ovoj visokoškolskoj ustanovi i obrazovanju Republike Srpske.

Konstituivnoj sjednici prisustvoao je i prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Aleksandar Ostojić, predsjednik Unije studenata Republike Srpske Andrej Ševa, savjetnik ministra Budimira Josif Ilić, te predsjednik Sindikalne organizacije Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci Predrag Govedarica.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13880/nikola_sobot.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13880/predsjednik_SP.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13880/predsjednik_SP1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13880/predsjednik_SP2.jpg