Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 100. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 100. sjednici 30. novembra 2023. godine razmotrio je i usvojio Pravilnik o postupku izbora u naučno-nastavna i umjetničko-nastavna i saradnička zvanja na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Tokom ove sjednice, održane u Rektoratu, razmotren je i podržan Pravilnik o uslovima i postupku ostvarivanja prava na isplatu novčanih naknada nenastavnom osoblju Univerziteta u Banjoj Luci. Članovi Senata razmotrili su Izvještaj o upisu studenata u prvu godinu I, II i III ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci u akademskoj 2023/2024. godini, te je usvojen Zaključak za izradu plana upisa studenata u prvu godinu I, II i  III ciklusu studija na Univerzitetu u Banjoj Luci  u akademskoj 2024/2025. godini.

Razmotrena je i podržana preporuka za članice Univerziteta u postupcima ekvivalencije i priznavanja položenih ispita iz ranije važećih studijskih programa, a za potrebe nastavka školovanja. Senat je informisan o zaključcima usvojenim na sastancima u organizaciji Kancelarije za nastavu, studentska pitanja i kvalitet. Podršku je dobio i Prijedlog odluke Nastavno-naučnog vijeća Ekonomskog fakulteta o usvajanju Elaborata za osnivanje Inovacionog centra – SMART kao podorganizacione jedince na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Tokom 100. sjednice, Senat je donio i Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja. Donesene su i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na sljedećim članicama: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Mašinskom i Medicinskom fakultetu.

Donesena je i Odluka o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji  i imenovanju Komisije za ocjenu i javnu odbranu disertacije kandidata na Filozofskom fakultetu.

Senat je dao saglasnost i na zaključivanje više memoranduma i ugovora o saradnji Univerziteta u Banjoj Luci sa drugim visokoškolskim ustanovama. Tako je Senat saglasan da se zaključi memorandum o saradnji sa kineskim Jangžu univerzitetom, kao i sporazumi o saradnji sa Pekinškim filološkim univerzitetom i Šangajskim univerzitetom za medicinu i zdravstvene nauke, te sporazum sa ruskim univerzitetom Voronješkim, državnog univerziteta šumarstva po imenu „G. F. Morozovˮ.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13825/slika-senat.jpg