Navigacija
Viber X logo

Sinolozi sa UNIBL učestvovali na edukaciji u Mađarskoj

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Šef studijskog programa sinologije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) doc. dr Ljiljana Stević i asistent Anja Mudrenović, ma, učestvovale su na edukaciji za profesore kineskog jezika na Univerzitetu ELTE u Budimpešti.

Tokom trodnevne edukacije, održane u periodu od 17. do 20. novembra 2023. godine, učesnici su imali priliku da čuju različita iskustva i preporuke profesora kineskog jezika s univerziteta iz centralne i istočne Evrope, kao i profesora iz Kine. Organizatori su Univerzitet ELTE iz Budimpešte i partnerski Univerzitet za međunarodne studije iz Pekinga, a ove godine edukacija je organizovana 11. put.

Nakon završetka seminara, upriličena je ceremonija obilježavanja stogodišnjice Katedre za kineske studije na Fakultetu za humanističke nauke Univerziteta ELTE. Na obilježavanju su prisustvovali rektor Univerziteta ELTE prof. dr Laslo Borhi, akademsko osoblje Univerziteta, izaslanici premijera i ministara u Vladi Republike Mađarske, direktori Konfucijevih instituta i predstavnici kineskih preduzeća.

Univerzitet ELTE je najstariji i jedan od najprestižnijih univerziteta u Mađarskoj, a ove godine obilježio je 389 godina postojanja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13808/IMG_6513.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13808/IMG_6510.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13808/IMG_6512.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13808/IMG_6511.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13808/IMG_6507.JPG