Navigacija
Viber X logo

Posjeta rektorke državnog lingvističkog univerziteta ,,N. A. Dobroljubov’’

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i rektorka Nižnjenovgorodskog državnog lingvističkog univerziteta ,,N. A. Dobroljubov’’ prof. dr Žana Viktorovna razgovarali su 28. novembra 2023. godine o jačanju saradnje između dvije visokoškolske ustanove.

Kako je konstatovano tokom sastanka u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, u narednom periodu će se raditi na jačanju naučne saradnje, te organizaciji stručne prakse za studente dva univerziteta. Plan je i da se radi na aktivnostima kpje vode pokretanju zajedničkih studijskih programa. Kako su naveli sagovornici, sve ove aktivnosti koje se odnose na Univerzitet u Banjoj Luci u narednom periodu će se prvenstveno realizovati posredstvom Fakulteta političkih nauka i Filološkog fakulteta.

Sastanku rektora Gajanina i rektorke Viktorovne prisustvovala je i prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Kristina Pantelić Babić, preodekan za nastavu Fakulteta političkih nauka doc. dr Draško Gajić, te sekretar Filološkog fakulteta Mirjana Kudrić. U ruskoj delegaciji bili su i direktor Kancelarije za međunarodnu saradnju Anatolij Aniščenko i počasni konzul Bosne i Hercegovine u Rusiji Igor Podkolzin.

Nižnjenovgorodski državni lingvistički univerzitet ,,N. A. Dobroljubov’’, osnovan prije 106 godina, jedan je od dva lingvistička univerziteta na prostoru Ruske Federacije, na kojem danas studira oko 4000 studenta iz 133 zemlje svijeta. U sastavu ovog univerziteta nalaze se četiri više škole i tri instituta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13820/IMG_0679.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13820/POSJETA_DOBROLJUBOV.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13820/POSJETA_DOBROLJUBOV1.jpg