Navigacija
Viber X logo

Održano 18. takmičenje u besjedništvu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studentkinje Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Marija Mitrović, Maja Macura i Tanja Aleksić pobjednice su 18. takmičenja u besjedništvu, održanog 23. novembra 2023. godine.

Publici se u amfiteatru Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci predstavilo jedanaest takmičara u tri kategorije i to slobodna  i zadata tema te  improvizacija.

Žiri, koji su činili: penzionisani profesor Univerziteta u Banjoj Luci  dr Nikola Mojović, prorektorka Univerziteta u Banjoj Luci za nastavu i studentska pitanja i kvalitet prof. dr Milica Balaban, prof. dr Igor Milinković, advokat i predsjednik Advokatske komore Republike Srpske Dalibor Mrša, direktorka Gradskog pozorišta Jazavac mr Dragana Marić i banjalučki advokat Arsenije Baltić, odlučio je da prvo mjesto na zadatu temu pripadne  studentkinji treće godine Mariji Mitrović, dok je u kategoriji slobodna tema prvo mjesto pripalo studentkinji treće godine Maji Macuri. Po ocjeni žirija, u kategoriji improvizacija nagrada za prvo mjesto pripala je studentkinji treće godine Tamari Aleksić.

Posebna nagrada publike za najbolji govor na takmičenju, koju je ove godine obezbijedio Kabinet predsjednika Republike Srpske, pripala je takođe Tamari Aleksić. Tradicionalno, i Studentski savez Pravnog fakulteta dodijelio je nagradu za govor koji najbolje promoviše patriotske vrijednosti, a ovaj put ona je uručena Maji Macuri.

Organizator ovog takmičenja je Centar za retoriku i govorništvo „Institutio Oratoria“, a skupu se obratio i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Željko Mirjanić.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13809/besjeda_pravno__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13809/_MG_6843.jpg