Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 99. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci je na 99. sjednici 26. oktobra 2023. godine razmotrio i podržao Prijedlog izmjena plana upisa u prvu godinu I, II i III ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci u akademskoj 2023/2024. godini.

Tokom ove sjednice, održane u Rektoratu Univerziteta, donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, kao i odluke o izborima u nastavnička i saradnička zvanja na: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Rudarskom fakultetu, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, Filozofskom fakultetu i Filološkom fakultetu.

Senat je donio i Odluku o usvajanju Izvještaja Komisije o ocjeni podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorske disertacije kandidata sa Filološkog fakulteta, kao i odluke o imenovanju komisija za ocjenu urađenih doktorskih disertacija na Ekonomskom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu.

Saglasnost Senata je data i za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Univerziteta u Banjoj Luci i Bajkalskog instituta za upravljanje prirodom iz Rusije.

Vezane vijesti:

Prof. dr Kristina Pantelić Babić izabrana za prorektora UNIBL

Počasni doktorat UNIBL Aronu Gujonu

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13742/UNIBL.jpg