Navigacija
Viber X logo

Delegacija UNIBL prisustvovala prijemu povodom 74 godine NR Kine

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prijemu povodom 74 godine od proglašenja Narodne Republike Kine, održanom 28. septembra 2023. godine u Sarajevu, prisustvovala je delegacija Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) predvođena prorektorom za ljudske i materijalne resurse prof. dr Daliborom Kesićem.

Riječ je o prijemu čiji je organizator ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Đi Ping, a na kojem se okupio veliki broj zvanica iz javnog i političkog života.

Prijemu kojem su prisustvovali direktori Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci doc. dr Ljiljana Stević i Luo Sjaoru bio je prilika da se sa ambasadorom razmijene utisci o izvrsnoj saradnji između Univerziteta i Ambasade. Sagovornici su iskazali uvjerenje da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu

Inače, Kinezi obilježavaju 1. oktobar kao najznačajniji nacionalni praznik jer je tog datuma, nakon pobjede nad Kineskom nacionalističkom partijom u građanskom ratu, vlast preuzela Komunistička partija, a njen lider Mao Cedung proglasio Narodnu Republiku Kinu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13642/prijem_kina_glavna.png
  • /uploads/attachment/vest/13642/prijem_ambasada_kine1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13642/prijem_kina3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13642/prijem_ambasada_kine.jpg