Navigacija
Viber X logo

Održana info-sesija o „Horizont Evropaˮ programu

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Prva ovogodišnja info-sesija o mogućnostima učešća u „Horizont Evropaˮ programu za zaposlene na Univerzitetu u Banjoj Luci održana je 16. februara 2022. godine.

Radionica održana u prostorijama Rektorata bila je namijenjena početnicima i onima koji nemaju dovoljno znanja o „Horizont Evropaˮ programu. 

Tokom radionice, za oko 20 učesnika koji dolaze sa različitih članica Univerziteta, predstavljen je politički i strateški okvir „Horizont Evropaˮ programa, te struktura samog programa. Takođe, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa opštim uslovima učešća, kao i koristima od učešća u projektima u okviru ovog programa za istraživače i institucije. 

Na ovoj radionici napomenuti su primjeri uspješnih projektnih aplikacija u okviru prethodnog programa Evropske unije za istraživanja i inovacije – „Horizont 2020ˮ, poput prvog koordinatorskog projekta SMARTWATER, ali i primjeri prve uspješne projektne aplikacije za „Horizont Evropaˮ program, to jeste projekat POLICY ANSWERS, u kojem je partner Filozofski fakultet UNIBL. 

Takođe, na kraju radionice, nakon pojašnjenja i odgovora na brojna pitanja učesnika, najavljene su i naredne info-sesije i radionice posvećene „Horizont Evropaˮ programu. 

Događaj je organizovan u sklopu redovnih aktivnosti Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija, a prezentaciju je održala rukovodilac istoimenog centra mr Anđela Pepić.

Okvirni kalendar događaja na UNIBL posvećenih „Horizont Evropaˮ programu nalazi se ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11945/h2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11945/h3.jpg