Navigacija
Viber X logo

Rudarski fakultet promovisan u Unsko-sanskom kantonu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rudarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci sa sjedištem u Prijedoru, 03. aprila 2019. godine promovisan je učenicima završnih razreda srednjih škola u Unsko-sanskom kantonu.

Učenicima Gimnazije i Mješovite srednje škole "Safet Krupić" u Bosanskoj Krupi, podijeljen je promotivni materijal i dogovorena je saradnja za promociju u 2020. godine.

Fakultet je istog dana promovisan učenicima završnih razreda Gimnazije u Cazinu. I maturantima ove škole je podijeljen promotivni materijal, a održana je promocija i Rudarskog fakulteta za zainteresovane. Uslove upise, studiranja, studijske programe kao i aktivnosti učenicima je predstavila viši asistent Ljiljana Tankosić, dipl.inž. rudarstva.

Zatim je promocija nastavljena u Bihaću, gdje učenicima Gimnazije, JU Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke škole i JU Mašinsko-saobraćajne mješovite škole u Bihaću, podijeljen promotivni materijal, i dogovorena saradnja za sljedeću promociju koja je zakazana za 2020. godine.

Istog dana u Sanski Most su stigli viši asistenti Ljubica Figun, dipl. inž. rudarstva i Duško Torbica, dipl.inž. rudarstva. Oni su održali prezentaciju učenicima Mješovite i Poljoprivredne škole u Sanskom Mostu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8742/rudarski.jpg