Навигација
ViberX logo

Промовисана књига ,,Пупинови патенти и његова филозофија’’

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Књига ,,Пупинови патенти и његова филозофија’’ аутора Милана Божића промовисана је 23. априла 2024. године у Ректорату Универзитета у Бањој Луци.

Поред аутора и представника Савеза иноватора, присутнима на промоцији се обратио и проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци проф. др Александар Остојић.

Он је истакао да су универзитети и школе најбоље мјесто на којима треба чувати сјећање на великане попут Михајла Пупина.

„Стратешко опредјељење Универзитета у Бањој Луци је подстицање и развој науке. Сходно томе, морам да нагласим да Универзитет подстиче научну продуктивност наставника и сарадника аутора научних радова публикованих у међународно референтним часописима. Награђујемо такође  наше наставнике и у другим категоријама, а средства за ту намјену расту из године у годину’’, казао је Остојић.

Иначе, Савез иноватора Републике Српске, поводом 170. година рођења нашег великана, научника и проналазача Михајла Идворског Пупина, иницирао је обиљежавање ове јубиларне годишњице у Републици Српској са циљем да се његово име, живот и дјело отргну од заборава и да као драгоцјена национална вриједност буду путоказ, посебно младим људима, како треба учити, радити и живјети.

Савез сматра да обиљежавање овог јубилеја треба да буде једна од важнијих културних манифестација у Републици Српској у 2024. години, која има шири друштвено-политички, привредни, научни и културни значај, којом ће се афирмисати стваралаштво.

Фото: Д. Десница

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14277/Promocija_Knjiga_Pupin_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14277/Promocija_Knjiga_Pupin_5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14277/Promocija_Knjiga_Pupin_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14277/Promocija_Knjiga_Pupin_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14277/Promocija_Knjiga_Pupin_6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14277/Promocija_Knjiga_Pupin_3.jpg